DETAYLAR, KURGU VE YANGıN ÇıKış KAPıSı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Olası bir felaketle önlaşıldığında strüktürda bulunan insanların dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi dâhilin rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangına dayanıklı bapların sundurma kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu merhale bedduaşap kapının yasak olması muhtevain fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını balkonımızın önemli bir parçası haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın ve evgin durum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da dışa vurum edilen bu dizi bazı modellerde alışılagelen kapı koluna menent. 

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öbür yangın bapları üzere bina güvenliği düşünceının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, felakete dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme altına düzenınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan erdemli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Kaçış merdivenlerinin tabii yangın kapısı zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca Yangın Çıkış Kapısı yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve emin şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina yüreki veya dışı kurulan yangın kapısı merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Ekseri yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, bunalım anlarında insanların yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere için değçalışmaebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this page